Placeholder

Recept voor kip met mosterd en sinaasappel

Door mosterd en sinaasappel te combineren creëer je een heerlijke smaak. Je kip zal smaken als nooit tevoren!

Door mosterd en sinaasappel te combineren creëer je een heerlijke smaak. Je kip zal smaken als nooit tevoren!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

Voor de kip:

  • 4 kippenpoten
  • 4 kippendijen
  • 1 bol knoflook
  • 1 sinaasappe
  • olijfolie om te besprenkelen

Voor de marinade:

  • geraspte schil (alleen het oranje) en sap van 1 biologische sinaasappel
  • 2 el grove (honing)mosterd
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 el honing

Aan de slag!

  1. Roer in een schaal alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  2. Wentel de stukken kip erdoor en laat minimaal 30 minuten marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Leg de stukken kip in een braadslee en schenk de marinade erover.
  5. Strooi er zout en peper over.
  6. Snijd de knoflook horizontaal doormidden en leg de twee helften tussen de kip.
  7. Snijd de sinaasappel in parten en leg ze ook tussen de kip.
  8. Sprenkel de olijfolie erover.
  9. Schuif de braadslee in de oven en bak de kip in 30-35 minuten goudbruin en gaar; keer de kipstukken halverwege een keer om.
  10. Eet de gepofte knoflook bij de kip en knijp de parten sinaasappel erover uit.

Lekker met gekookte sperziebonen en wilde en witte rijst.

Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 30-35 minuten oventijd en 30 min marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.