Recept voor kip met prei, sugar snaps en citroen
Tekst: Vriendin
23 maart 2017
Begin het voorjaar goed! Lekker met stokbrood of gekookte aardappels.
Begin het voorjaar goed! Lekker met stokbrood of gekookte aardappels.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
– 8 kippendijen met bot (of 4 kippenbouten)
– 2 el olijfolie
– 1 teen knoflook300 g preiringen
– enkele takjes tijm, blaadjes gerist
– 300 ml warme kippenbouillon
– sap van 0,5 citroen
– 300 g sugar snaps
– 125 ml crème fraîche
Aan de slag!
- Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de kippendijen rondom bruin aan. Voeg de knoflook en preiringen toe en bak ze 1-2 minuten mee.
- Voeg de tijm toe en schenk de bouillon en het citroensap erbij. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip afgedekt ca. 35 minuten stoven.
- Voeg de sugar snaps toe en stoof ze 5-7 minuten, tot ze beetgaar zijn. Meng de crème fraîche door de saus een verwarm alles nog 1-2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer met stokbrood of gekookte aardappels.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 45 min kooktijd.
Tip: De poelier verkoopt ook kippendijen zonder bot. De stooftijd van kippendijen zonder bot is 5-10 minuten korter.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Portazul, & Klevering Zuid, Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad.
Meer van Vriendin