Placeholder

Recept voor kip met witte wijn, oregano en olijven

Nop op zoek naar een lekker gerecht voor vanavond? Dan heb je dat bij deze gevonden! Van deze heerlijk gekruide kip blijf je eten…

Nop op zoek naar een lekker gerecht voor vanavond? Dan heb je dat bij deze gevonden! Van deze heerlijk gekruide kip blijf je eten…

hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 kippenbouten
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd• 125 ml witte wijn
  • sap van een halve citroen
  • een handje verse oregano
  • 1 kleine courgette, in plakken
  • 16 zwarte of groene olijven

Aan de slag!

  1. Verwijder met behulp van een scherp mes het vel van de bouten.
  2. Bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de bouten rondom bruin aan.
  4. Neem ze even uit de pan en bak in het bakvet de knoflook en ui 1 minuut.
  5. Leg de kip weer terug in de pan en schenk de wijn en het citroensap erbij.
  6. Voeg de helft van de oregano toe.
  7. Zet het vuur laag en laat de kip afgedekt ca. 20 minuten stoven.
  8. Voeg dan de courgette en olijven toe en stoof de kip in 15-20 minuten gaar.
  9. Strooi er de rest van de oregano over.

Lekker met knapperig brood en een tomatensalade.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.