Recept voor kip met zoethout
11 maart 2015
Een lekker zoet kipje op de woensdag.
Een lekker zoet kipje op de woensdag.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 750 g geschilde aardappelen
- 500 g broccoli
- 1 1/2 dl kippenbouillon, van tablet
- 2 zakjes zoethoutthee
- 1 el balsamicoazijn
- 150 g spekreepjes
- 4 enkele kipfilets
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el boter
- 2 el olijfolie
Aan de slag!
- Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze de laatste 5 minuten mee.
- Breng intussen de kippenbouillon aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de zoethoutthee in de bouillon ca. 10 minuten trekken.
- Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Bestrooi de kipfilets met de tijm, zout en peper. Verhit de boter in dezelfde koekenpan en bak de kipfilets hierin bruin en gaar.
- Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze met het kookvocht, zout en peper naar smaak.
- Schep op elk bord wat stamppot, leg de kipfilet erop en strooi de spekjes erover.
- Verwarm de zoethoutsaus nogmaals, klop er de olijfolie en balsamicoazijn door en schenk de saus om het gerecht.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.