Recept voor Kip stroganoff met knoflookbrood
18 juni 2016
Een heerlijk kiprecept!
Een heerlijk kiprecept!
Ingrediënten
• 1 stokbrood
• 1 teentje knoflook, geperst
• 125 g geraspte jongbelegen kaas
• 75 g roomboter op kamertemperatuur
• 3 el olijfolie
• 500 g kipfilet, in blokjes
• 1 ui, fijngesnipperd
• 1 rode paprika, in reepjes
• 250 g champignons, in kwarten
• 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
• 1 el milde paprikapoeder
• 100 ml droge witte wijn
• 1 flesje kookroom (250 ml)
• 1 el dille, fijngehakt.
Extra nodig: aluminiumfolie
Verwarm de oven voor tot 180oC. Snijd het stokbrood in sneetjes, maar niet helemaal door, zodat het brood heel blijft. Prak met een vork de knoflook en de kaas door de boter. Vul er het stokbrood mee, tussen de sneetjes. Verpak het brood in aluminiumfolie. Verhit intussen de helft van de olijfolie in de hapjespan. Bak de kipfilet bruin aan en schep uit de pan. Schenk de rest van de olijfolie in de pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de champignons en de paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomatenpuree met de paprikapoeder erdoor. Schenk de wijn erbij en roer glad.
Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Doe de kipfilet terug in de pan en stoof de kip met het deksel op de pan 15-20 minuten. Bak intussen het knoflookbrood 10 minuten in de voorverwarmde oven. Open de folie en bak het brood in nog 6-8 minuten goudbruin en krokant. Breng de kip stroganoff op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Bestrooi met dille en serveer er het knoflookbrood bij.
Bereidingstijd: 40 minuten
Oventijd: 16-18 minuten