Recept voor… kip uit de wadjan – peulenschil
2 mei 2016
Heerlijk met gebakken banaan, seroendeng en gekookte witte rijst.
Heerlijk met gebakken banaan, seroendeng en gekookte witte rijst.
Boodschappenlijstje (4 personen)
-500 g kipfilets
-kipkruiden
-3 eetl olie
-400 g peultjes
-1 ui of 2 sjalotjes, fijngehakt
-2 theel kerrie
-4 gemberbolletjes, gehakt
-2 eetl gemberstroop
-1 eetl ketjap manis
Aan de slag
1. Snijd de kipfilets in repen en bestrooi met kipkruiden.
2. Verhit de olie in een wadjang en bak hierin de kip rondom bruin gedurende circa 5 minuten.
3. Blancheer de peultjes in de magnetron of in de kookpan gedurende 3 minuten.
4. Voeg de ui met de kerrie aan de kip toe en fruit dit mee. Voeg de uitgelekte peultjes, de gehakte gember en de gemberstroop toe en roerbak circa 10 minuten.
5. Breng het gerecht op smaak met de ketjap.
Leuke tip!
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber!
Alles kip & ei?
Wilbert Schreurs
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95