Recept voor kipburger met rode ui en honing-balsamicodressing
11 september 2015
Supersnel klaar, makkelijk te bereiden, weinig vet en toch dat lekkere fastfoodgevoel.
Supersnel klaar, makkelijk te bereiden, weinig vet en toch dat lekkere fastfoodgevoel.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-3 el olijfolie
-2 el balsamicoazijn
-1 tl vloeibare honing
-1 komkommer
-4 tomaten
-1 rode ui
-4 kipburgers
-4 sesambroodjes
-(veld)sla
Aan de slag:
Klop 2 el olijfolie, de balsamicoazijn en honing tot een glad mengsel. Snijd met een kaasschaaf de komkommer in schuine plakjes. Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen. Verhit 1 el olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de kipburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de broodjes doormidden en beleg de ene helft met de komkommer, kipburger, tomaat, rode ui en sla. Besprenkel de dressing over de burger en leg de andere helft erop. Serveer met de rest van de komkommer, tomaat, ui en dressing.
Bereidingstijd: 15 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.