
Recept voor kipburgers met bacon
Tekst: Vriendin
21 maart 2015
Lekker makkelijk voor op de zaterdag: een kipburger met bacon.
Lekker makkelijk voor op de zaterdag: een kipburger met bacon.
Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 el fijngehakte rozemarijn
- 2 el bloem
- 2 el olijfolie
- 8 plakjes bacon
- 3 el yoghurtmayonaise
- 2 el grove mosterd
- 4 witte pistolets of witte stukken stokbrood
- 2 handenvol veldsla
- enkele ringen ui
- 4 middelgrote zoetzure augurken, in plakjes
- Extra: keukenmachine, keukenpapier
Aan de slag!
- Maal in de keukenmachine de kipblokjes samen met de rozemarijn, 1 theelepel zout en flink wat versgemalen peper net niet helemaal fijn.
- Vorm van het kipgehakt met vochtige handen 4 burgers van ca. 2 cm dik.
- Wentel ze door de bloem.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipburgers 4-5 minuten per kant.
- Bak intussen een andere koekenpan zonder olie of boter de plakjes bacon in enkele minuten bruin en krokant.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd.
- Snijd de pistolets (of de stukken stokbrood) open.
- Beleg de onderste helften met sla, de kipburgers, de bacon, de ringen ui, de augurken mosterdsaus.
- Serveer met chips.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.
Meer van Vriendin