Recept voor kipcurry
15 oktober 2014
Er is zoveel variatie op kip, zoals bijvoorbeeld deze kipcurry. Deze valt gegarandeerd in de smaak!
Er is zoveel variatie op kip, zoals bijvoorbeeld deze kipcurry. Deze valt gegarandeerd in de smaak!
Voor 2 personen:
Boodschappenlijstje:
- 4 kippendijen
- 2 eetlepels hot currypoeder (‘spicy’ toko)
- 2 eetlepels olie
- 40 g roomboter of margarine
- 2 eetlepels fijngeknipte selderij
- 1 groene en 1 oranje paprika in stukjes
- ¼ l blik maïskorrels
- 33 cl donker bier als trappist dubbel
- 2 dl of 200 cc santen (kokosmelk)
- tapiocameel om bij te binden (toko)
- gemberpoeder of djahé
- zout uit de molen
Aan de slag!
- Bestrooi de kip rondom met de curry.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom aan.
- Smelt in een braad- of wildpan de boter met de selderij.
- Leg de kip na het aanbakken in de braadpan met de bakolie.
- Sluit de pan en verwarm dit 10 minuten op een lage stand.
- Voeg dan de paprika’s, de uitgelekte maïs toe en blus met het bier.
- Laat de kip nog ca. 40 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit even inkoken.
- Of bind het vocht bij met aangemengd tapiocameel.
- Maak de saus op smaak af met gemberpoeder en zout.
- Lekker met gekookte gele rijst, vermengd met gewelde rozijnen.
Kiptip: neem ontbeende kipmedaillons en maak het gerecht een dag van tevoren.
Bereidingstijd: ca. 50 minuten
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl
Receptuur en beeld: www.kiprecepten.nl