Recept voor kipfilet met ham en druivenjus
6 augustus 2012
De ham en de druivenjus maken van een gewoon kipfiletje iets heel bijzonders.
De ham en de druivenjus maken van een gewoon kipfiletje iets heel bijzonders.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 scharrel- of maïskipfilets
- 1 tl gedroogde salie, optioneel
- 8 plakjes rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham)
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 20 pitloze witte druiven, gehalveerd
- 50 ml witte wijn
Aan de slag!
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper en eventueel de gedroogde salie.
- Wikkel om elke kipfilet twee plakjes ham.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets op een matig vuur in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
- Haal de kipfilets uit de pan en laat ze even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
- Voeg de knoflook en druiven toe aan het bakvet in de pan en bak alles al omscheppend 1-2 minuten.
- Schenk de wijn erbij en haal de pan van het vuur zodra de jus begint te borrelen.
- Verdeel de kipfilets over borden en schep er wat van de druivenjus bij.
- Lekker met aardappeltjes uit de oven en gekookte sperzieboontjes.
Tip
Pitloze druiven, die je op veel plekken kunt kopen, zijn handig en lekker. Ze zijn over het algemeen wel iets kleiner dan druiven met pit. Heb je toch druiven met pit, halveer ze dan en haal er de pitjes uit. Als de velletjes bitter smaken, kun je de druiven ook ontvellen door ze 20-30 seconden in kokend water onder te dompelen. Wanneer je ze daarna met koud water hebt afgespoeld, kun je de velletjes ervan aftrekken.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst