Placeholder

Recept voor kipkluifjes

Waarom kant-en-klare kipkluifjes kopen als je ze zelf ook heel gemakkelijk kunt marineren? Lekker met versgebakken wraps.

Waarom kant-en-klare kipkluifjes kopen als je ze zelf ook heel gemakkelijk kunt marineren? Lekker met versgebakken wraps.

Boodschappenlijstje:

Hoofdgerecht voor 8 personen:

  • 1 kg kipkluifjes gekruid
  • 4 sjalotjes in kleine stukjes
  • 2 teentjes gepelde knoflook
  • 2 grote rode lomboks (‘spicy’pepers-toko) in stukjes
  • 4 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm of djahé (gemberpoeder)
  • 1 theelepel peper of laospoeder
  • 1 gekneusde stengel sereh of citroengras (toko)
  • stukje trassi (toko)
  • 1 theelepel komijn of djinten
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 500 g pindakaas
  • 2 dl of 200 cc kokosmelk of santen (supermarkt of toko)
  • 2-3 dl water
  • citroensap en ketjap manis (zoet) naar smaak
  • rode sweet Chilisauce (supermarkt) 

Aan de slag!

  1. Zet de oven op 180° C (heteluchtoven) of 200° C (gas/elektra).
  2. Vul een grote ovenschaal met een beetje water en leg hierin de kip.
  3. Zet de schaal middenin de oven gedurende ca. 30 minuten.
  4. Keer de kip zo nu en dan en bedruip met het braadvocht.
  5. Gebruik een vijzel of kom met staafmixer voor het kruidenmengsel.
  6. Maak de sjalot met de knoflook en de pepers fijn met de gember.
  7. Voeg de peper, de sereh, de trassi en de komijn toe.
  8. Verwarm de olie in een grote wok en roerbak hierin de kruidenpasta.
  9. Roer de pindakaas er doorheen en voeg het vocht al roerende toe.
  10. Verwarm en voeg citroensap, ketjap en Chilisauce naar smaak toe.
  11. Mocht de pindasaus te dun zijn, voeg dan extra pindakaas toe.
  12. Voor een te dikke saus: extra water of Chilisauce toevoegen.
  13. Schenk de pindasaus in een serveer pan op een rechaud en/of thermosfles.
  14. Serveer de kipkluifjes met extra servetten of keukenpapier op palmbladservies.
  15. Lekker met versgebakken wraps met atjar tjampoer.

Kiptip: gebruik 2 ovenschalen en laat de 2e tot gebruik staan in de warme oven.

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl