Placeholder

Recept voor kipkluifjes in zoete sinaasappel-kaneelsaus

Heerlijke kipkluifjes met een fruitige twist.

Heerlijke kipkluifjes met een fruitige twist.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 600 g kipkluifjes (stukjes van de vleugel)
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 1 tl kaneel
  • 5 gemberbolletjes op siroop (pot Toko Lien), fijngesneden
  • 2 el munt, fijngesneden

 

Aan de slag!

  1. Wrijf de kipkluifjes in met zout en peper.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de kipkluifjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de pan.
  3. Schenk het sinaasappelsap in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los.
  4. Voeg de kaneel met de gemberbolletjes en 2-3 el van de gembersiroop uit de pot toe.
  5. Laat de saus 3-4 minuten inkoken.
  6. Leg de kipkluifjes in de pan en verwarm ze nog 5 minuten in de saus.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Leg de kipkluifjes op een schaal, schenk er de saus over en bestrooi met de munt.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Tip Lekker met rijst of couscous en sperziebonen of een tomatensalade.

Kidstip Vervang de gemberbolletjes en siroop door 2 el honing.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.