Recept voor kipkluifjes in zoete sinaasappel-kaneelsaus
4 mei 2015
Heerlijke kipkluifjes met een fruitige twist.
Heerlijke kipkluifjes met een fruitige twist.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 600 g kipkluifjes (stukjes van de vleugel)
- 2 el olijfolie
- 150 ml sinaasappelsap
- 1 tl kaneel
- 5 gemberbolletjes op siroop (pot Toko Lien), fijngesneden
- 2 el munt, fijngesneden
Aan de slag!
- Wrijf de kipkluifjes in met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de kipkluifjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de pan.
- Schenk het sinaasappelsap in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los.
- Voeg de kaneel met de gemberbolletjes en 2-3 el van de gembersiroop uit de pot toe.
- Laat de saus 3-4 minuten inkoken.
- Leg de kipkluifjes in de pan en verwarm ze nog 5 minuten in de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipkluifjes op een schaal, schenk er de saus over en bestrooi met de munt.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Tip Lekker met rijst of couscous en sperziebonen of een tomatensalade.
Kidstip Vervang de gemberbolletjes en siroop door 2 el honing.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.