Recept voor kipmedaillons met Vijfkruidenpoeder voor bbq of grill
5 maart 2015
Mmm, kipmedaillons smaakten nog nooit zo lekker!
Mmm, kipmedaillons smaakten nog nooit zo lekker!
4 personen
Boodschappenlijstje:
- 8 kipmedaillons of ongepaneerde kipschnitzels
- 1 eetl. Chinese vijfkruidenpoeder (anijs, venkel, peper, kaneel en gember – toko)
- 2 eetl. barbecueolie
- 2 eetl. citroensap
Aan de slag!
- Zet een barbecue tijdig aan of gebruik een tafelgrill.
- Bestrooi de kip rondom met de kruiden.
- Meng de olie met het citroensap en bestrijk hiermee de kip.
- Rooster de kip goudbruin en gaar aan beide zijden.
- Neem eventueel een aluminium barbecueschaal als het te hard gaat.
- Of gebruik een stuk alufolie met de doffe kant naar beneden.
- Reken ca. 15 minuten per kant voor een goudbruin resultaat.
Lekker met versgebakken frites met rode saus en een friséesalade met eipartjes en peppadews gevuld met verse kaas (supermarkt).
Kiptip: neem kipfilets en sla ze plat tussen plasticfolie op een plank. Ook op een tafelbakplaat bereikt u een goed resultaat!
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl
Receptuur en beeld: www.kiprecepten.nl