Recept voor kippakketjes met venkel en witte wijn
26 april 2013
Light van de bbq? Wat fijn!
Light van de bbq? Wat fijn!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 venkelknol
- 4 el witte wijn
- 4 kipfilets (à ca. 125 g)
- 1 teen knoflook
- 2 tl gedroogde dragon
- 12 zwarte olijven
- 1 el olijfolie
- 4 vellen aluminiumfolie
Aan de slag!
- Maak de venkel schoon, snijd hem in flinterdunne plakken en daarna in stukjes.
- Spreid de vellen aluminiumfolie op het aanrecht uit.
- Verdeel de venkel erover en sprenkel er de wijn over.
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg deze op de venkel.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Strooi de knoflook en dragon over de kipfilets.
- Leg bij elke kipfilet 3 olijven en druppel de olijfolie erover.
- Vouw de pakketjes goed dicht en rooster ze op een hete barbecue in 10 à 15 minuten gaar; keer ze halverwege.
Calorieën: 200 per persoon.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam m.m.v. Tessa Harte. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst