Placeholder

Recept voor kippensoep met groene groenten & crostini met muntpesto

Vind je kippensoep met groenten en vermicelli lekker? Probeer dan zeker ook deze lichte Italiaanse versie eens.

Vind je kippensoep met groenten en vermicelli lekker? Probeer dan zeker ook deze lichte Italiaanse versie eens.

Ingrediënten
•  1,2 liter kippen bouillon
•  50 g kleine pasta
•  100 g doperwten (diepvries)
•  100 g tuinbonen (diepvries)
•  1 kleine courgette, in blokjes
•  300 g kippendijen zonder bot, in dunne reepjes

Voor de crostini met muntpesto
•  blaadjes van 6 takjes munt
•  50 g geraspte Grana Padano
•  50 g geroosterde pijnboompitten
•  1 teen knoflook
•  ca. 75 ml olijfolie
•  12-16 sneetjes stokbrood

Extra
staafmixer of keukenmachine

Bereiding
Maak de muntpesto door de munt samen met de kaas, pijnboompitten en knoflook met een staafmixer of keukenmachine te pureren. Voeg terwijl de machine draait net zoveel olijfolie toe tot je een smeuïge saus hebt. Breng op smaak met zout en peper. Breng in een pan de bouillon samen met de pasta aan de kook en laat die 7-8 minuten zacht koken. Voeg de doperwten, tuinbonen, courgette en kip toe en kook ze op matig vuur 3-4 minuten mee. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster goudbruin en besmeer ze met de muntpesto. Schenk de soep in kommen en serveer met de crostini.

Bereidingstijd
20-25 minuten