Recept voor kiprollade met paddestoelensaus
17 september 2014
Het duurt even, maar dan heb je een heerlijk gerecht: Kiprollade met paddestoelensaus.
Het duurt even, maar dan heb je een heerlijk gerecht: Kiprollade met paddestoelensaus.
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- Kiprollade ca. 1 kg
- 50 g roomboter
- scheutje olie
- 1-2 gepelde en kleingesneden uien
- 250 g paddenstoelen als champignons in plakjes
- 2 volle glazen witte wijn
- 1 bekertje crème fraîche
- zout en peper uit de molen
Aan de slag!
1. Neem de kiprollade uit de koelkast.
2. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en wentel hierin de kip.
3. Laat de kiprollade vervolgens rondom goudbruin worden en keer met 2 lepels.
4. Voeg de uien toe en sluit de pan gedurende ca. 50 minuten.
5. Laat de rollade op een lage stand zachtjes braden.
6. Voeg na 30 minuten de paddenstoelen toe en verwarm ze mee.
7. Blus dan met de wijn en roer alle aanbaksels los met de crème fraîche.
8. Laat de kiprollade na het braden even afkoelen op een plank.
9. Verwijder het netje van de rollade en snijd er plakjes van.
10.Bewaar de overige rollade in de koelkast voor een ander gebruik.
11.Maak de paddestoelen saus op smaak met zout en peper.
12.Lekker met groene groenten en gebakken krieltjes.
Kiptip: voeg Oranje paprika in reepjes aan de saus toe, gebruik koude kiprollade in een salade of in plakjes op brood.
Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl
Receptuur en beeld: www.kiprecepten.nl