![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor kipsalade met mango en asperges
Tekst: Vriendin
3 juni 2016
Een zonnige salade met gerookte kip, mango en lauwwarme asperges.
Een zonnige salade met gerookte kip, mango en lauwwarme asperges.
Boodschappenlijstje (voor 4 personen)
-2 gerookte kipfilets
-400 g nieuwe aardappeltjes
-2 theel. Italiaanse kruiden (potje supermarkt)
-1 rijpe mango
-1 grote zak gemengde sla
-1½ dl groene olijfolie
-sap van 1 citroen
-8 druppels worcestershiresauce
-1 theel. rietsuiker
-12 groene en/of witte geschilde asperges
-grof gemalen zeezout en peper uit de molen
Nodig
Kookpan, grote slakom, zeef en litermaat.
Bereiding
Neem de kip tijdig uit de koelkast voor de geur en de smaak. Breng de aardappeltjes in de pan met water en de kruiden aan de kook. Kook de aardappeltjes ca. 15 à 20 minuten en laat ze in de pan een beetje afkoelen. Snijd het vruchtvlees van de mango in stukjes en voeg de sla toe. Meng de olie met het sap, de sauce en de suiker in een kom. Breng dan de asperges in de kookpan aan de kook. Kook ze 10 minuten en laat de asperges dan 10 minuten nagaren in de pan. Snijd de kip in dunne plakjes en voeg die toe aan de salade evenals de asperges. Schep de aardappeltjes uit de pan en halveer deze. Voeg ze met de dressing toe aan de salade. Meng alles en maak dit op smaak met zout en peper.
Lekker met: versgebakken brood.
Meer van Vriendin