Recept voor kipsaté met pindadip
3 december 2012
De klassieke kipsaté met pindadip. Altijd lekker en helemaal zelfgemaakt. Smullen!
De klassieke kipsaté met pindadip. Altijd lekker en helemaal zelfgemaakt. Smullen!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 2 el ketjap manis
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
- Olie, om te bestrijken
Voor de pindadip:
- 3 el ketjap manis
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 bosuitje, fijngehakt
- 2 el pinda’s, fijngehakt
- sap van ½ citroen
- evt. 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- extra: 8 satéprikkers
Aan de slag!
- Roer in een kom de blokjes kipfilet met de ketjap, knoflook en gemberwortel door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
- Roer voor de pindadip alle ingrediënten door elkaar en zet tot gebruik afgedekt weg.
- Verwarm de grillplaat of barbecue voor.
- Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan prikkers.
- Bestrijk ze dun met olie en gril ze in 7-8 minuten gaar.
- Leg ze op een schaal en serveer met de pindadip.
- Serveer er rijst, een tomatensalade en kroepoek bij.
- TIP Als je houten satéprikkers gebruikt, kun je ze het beste 30 minuten in koud water voorweken, zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Met medewerking van Studio Bazar, Nijhof en Ikea.