Placeholder

Recept voor kipsaté met pindadip

De klassieke kipsaté met pindadip. Altijd lekker en helemaal zelfgemaakt. Smullen!

De klassieke kipsaté met pindadip. Altijd lekker en helemaal zelfgemaakt. Smullen!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g kipfilet, in blokjes 
  • 2 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • Olie, om te bestrijken

Voor de pindadip:

  • 3 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 bosuitje, fijngehakt
  • 2 el pinda’s, fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • evt. 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • extra: 8 satéprikkers

Aan de slag!

  1. Roer in een kom de blokjes kipfilet met de ketjap, knoflook en gemberwortel door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  2. Roer voor de pindadip alle ingrediënten door elkaar en zet tot gebruik afgedekt weg.
  3. Verwarm de grillplaat of barbecue voor.
  4. Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan prikkers.
  5. Bestrijk ze dun met olie en gril ze in 7-8 minuten gaar.
  6. Leg ze op een schaal en serveer met de pindadip.
  7. Serveer er rijst, een tomatensalade en kroepoek bij.
  8. TIP Als je houten satéprikkers gebruikt, kun je ze het beste 30 minuten in koud water voorweken, zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Met medewerking van Studio Bazar, Nijhof en Ikea.