Recept voor kipspiesjes van de bbq met ananas-peppadewsalsa
25 juni 2016
Lekker op de barbecue of op de grill.
Lekker op de barbecue of op de grill.
Hoofdgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje
• 4 kipfilets, in blokjes
• 3 el sojasaus
• 2 el citroensap
• 1 teen knoflook, uitgeperst
Voor de salsa:
• 250 g koelkverse stukjes ananas
• 4 hele peppadew pepers (pot)
• 3 bosuitjes, in dunne ringen
Extra: 4 houten barbecuespiesen.
Aan de slag!
* Meng de blokjes kip met de sojasaus, het citroensap en de knoflook en laat de kip minimaal 15 minuten marineren * Snijd voor de salsa de stukjes ananas in kleine blokjes en snijd de peppadew-pepers in dunne reepjes * Meng de ananas met de pepers en de bosuitjes en zet tot gebruik in de koelkast * Rijg de blokjes kip aan de spiesen en gril ze op de barbecue in ca. 10 minuten rondom gaar en goudbruin * Serveer met de salsa.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.