Recept voor kiptajine met citroen, honing en olijven
6 oktober 2014
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. Je kunt eventueel ook een braadpan met een dikke bodem en een goedsluitende deksel gebruiken.
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. Je kunt eventueel ook een braadpan met een dikke bodem en een goedsluitende deksel gebruiken.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- ½ citroen, schoongeboend
- 8 drumsticks
- 2 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 kaneelstokje
- 2 tl gemalen geelwortel
- 2 tl gemberpoeder
- 200 ml kippenbouillon of heet water
- ca. 16 groene of paarse olijven met pit
- 1-2 el honing
- 2 el fijngehakte bladpeterselie of koriander
- Extra: tajine
Aan de slag!
- Schil de citroenhelft heel dun, let erop dat je het wit niet meeneemt (smaakt bitter). Snijd de citroenschil in dunne reepjes. Pers de citroen uit.
- Bestrooi de drumsticks met zout en peper.
- Verhit de olie op matig vuur in een tajine en fruit de ui en knoflook. Leg de drumsticks erbij en bak ze kort mee.
- Voeg het kaneelstokje, de geelwortel, gemberpoeder en citroenreepjes toe. Schenk er het citroensap en de bouillon of water over.
- Dek de tajine af en breng zachtjes aan de kook. Sudder de kip op laag vuur in 35-40 minuten gaar.
- Voeg de olijven toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Breng op smaak met honing, zout en peper. Bestrooi met peterselie of koriander. Lekker met een gemengde salade en Turks brood of couscous.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 45 minuten sudderen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Nijhof, Zara Home.