Recept voor klassieke citroen meringue
4 november 2012
Deze klassieke citroen meringue doet het altijd goed bij gasten. De truc is om de oven niet te hoog te zetten en de meringue niet te hoog in de oven zelf.
Deze klassieke citroen meringue doet het altijd goed bij gasten. De truc is om de oven niet te hoog te zetten en de meringue niet te hoog in de oven zelf.
Nagerecht voor 6 a 8 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g volkorenbiscuits
- 125 g boter (gesmolten)
- 250 g suiker
- 3 citroenen
- 4 eierdooiers
- 4 eiwitten
Aan de slag!
- Verkruimel 250 g volkoren biscuits (in een keukenmachine) en meng er 125 g gesmolten boter door.
- Druk dit mengsel op de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm.
- Rasp de schil van 3 citroenen en pers ze uit.
- Breng het citroensap met de rasp en 150 g suiker aan de kook.
- Klop 4 eidooiers los en schenk het hete sap al roerende erbij.
- Verwarm het geheel op laag vuur tot het iets gebonden is.
- Schenk het op de kruimels.
- Klop 4 eiwitten stijf, klop er 100 g suiker door en schep dit op de citroenvla.
- Bak de taart op 175°C in 20 à 25 minuten iets bruin en serveer hem koud.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx