Placeholder

Recept voor klassieke kaasfondue

Geen zoveel-gangen-diner, maar lekker met z’n allen rond een grote pan kaasfondue. De klassieke Zwitserse kaasfondue is zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst.

Geen zoveel-gangen-diner, maar lekker met z’n allen rond een grote pan kaasfondue. De klassieke Zwitserse kaasfondue is zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 4 dl droge witte wijn
  • 300 g emmentaler, geraspt
  • 300 g gruyère, geraspt
  • 2 el maïzena
  • 3 el kirsch
  • een snufje nootmuskaat

Aan de slag!

  1. Snijd de knoflook doormidden en wrijf er de binnenkant van een vuurvaste fonduepan mee in.
  2. Verwarm de wijn en laat er de kazen in porties en al roerend in smelten.
  3. Los in een kommetje de maïzena op in de kirsch.
  4. Meng dit door het kaasmengsel en voeg de nootmuskaat toe.
  5. Laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes koken tot hij mooi dik is.
  6. Breng op smaak met peper.
  7. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.

DIPTIP: Stukjes stokbrood, beetgaar gekookte stukjes bosui, gekookte partjes venkel, kerstomaatjes, beetgaar gekookte worteltjes, pitloze druiven.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.