Recept voor knäckebröd met roerei en zalm
4 augustus 2011
Wie Scandinavië zegt, zegt knäckebröd en … zalm.
Wie Scandinavië zegt, zegt knäckebröd en … zalm.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 eieren
- 4 takjes dille, fijngehakt
- 25 g boter
- 4 ronde knäckebröd
- 4 plakjes gerookte zalm (ca. 100 g)
- 0,5 rode uienkele takjes waterkers, om te garneren
Aan de slag!
- Klop in een kom de eieren met de dille los.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Smelt de boter in een koekenpan.
- Schenk er de eieren in en laat het ei al roerend en omscheppend stollen.
- Het ei moet nog wel smeuïg zijn.
- Schep het roerei op de rondjes knäckebröd.
- Verdeel er de plakjes zalm over.
- Snijd de ui in flinterdunne plakjes en leg ze op de zalm.
- Verdeel het belegde knäckebröd over vier borden en leg er ter garnering enkele takjes waterkers naast.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk