Placeholder

Recept voor knäckebröd met roerei en zalm

Wie Scandinavië zegt, zegt knäckebröd en … zalm.

Wie Scandinavië zegt, zegt knäckebröd en … zalm.

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 eieren
  • 4 takjes dille, fijngehakt
  • 25 g boter
  • 4 ronde knäckebröd
  • 4 plakjes gerookte zalm (ca. 100 g)
  • 0,5 rode uienkele takjes waterkers, om te garneren

Aan de slag!

  1. Klop in een kom de eieren met de dille los.
  2. Voeg wat zout en peper toe.
  3. Smelt de boter in een koekenpan.
  4. Schenk er de eieren in en laat het ei al roerend en omscheppend stollen.
  5. Het ei moet nog wel smeuïg zijn.
  6. Schep het roerei op de rondjes knäckebröd.
  7. Verdeel er de plakjes zalm over.
  8. Snijd de ui in flinterdunne plakjes en leg ze op de zalm.
  9. Verdeel het belegde knäckebröd over vier borden en leg er ter garnering enkele takjes waterkers naast.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk