Recept voor knäckebröd met roerei en zalm
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Wie Scandinavië zegt, zegt knäckebröd en … zalm.
Wie Scandinavië zegt, zegt knäckebröd en … zalm.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 eieren
- 4 takjes dille, fijngehakt
- 25 g boter
- 4 ronde knäckebröd
- 4 plakjes gerookte zalm (ca. 100 g)
- 0,5 rode uienkele takjes waterkers, om te garneren
Aan de slag!
- Klop in een kom de eieren met de dille los.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Smelt de boter in een koekenpan.
- Schenk er de eieren in en laat het ei al roerend en omscheppend stollen.
- Het ei moet nog wel smeuïg zijn.
- Schep het roerei op de rondjes knäckebröd.
- Verdeel er de plakjes zalm over.
- Snijd de ui in flinterdunne plakjes en leg ze op de zalm.
- Verdeel het belegde knäckebröd over vier borden en leg er ter garnering enkele takjes waterkers naast.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.