Placeholder

Recept voor knapperige courgettequiche met geitenkaas en lente-ui

Breek de week met deze heerlijke vegetarische quiche.

Breek de week met deze heerlijke vegetarische quiche.

Ingrediënten:
-1⁄2 pak filodeeg (10 vellen, diepvries)
-6 el olijfolie extra vierge
-1 courgette, in blokjes van 2 cm
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-150 g zachte geitenkaas naturel of honing, in stukjes
-4 eieren
-1 grote beker crème fraîche (200 ml)
-100 g geraspte jongbelegen kaas
2 lente-uitjes, in ringetjes

Extra nodig: ingevette quichevorm (24 cm ø)

Aan de slag:
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Neem een vel filodeeg. Dek de rest van het deeg af met een vochtige doek of keukenpapier (filodeeg droogt snel uit!). Bestrijk het deegvel dun met olijfolie en leg het in de vorm. Laat daarbij één punt royaal over de rand hangen. Bestrijk zo ook de andere vier vellen dun met olijfolie en leg ze verspringend in de vorm. Leg het laatste vel deeg in het midden op de bodem. Verhit in een koekepan de laatste 1,5-2 el olijfolie en bak de courgette 3 minuten. Schep de knoflook erdoor en bak 1 minuut. Schep het mengsel op de deegbodem en verdeel de stukjes geitenkaas ertussen. Bestrooi met de lente-ui. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk over de courgettevulling. Vouw het filodeeg nonchalant terug zodat een brede opstaande rand ontstaat. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35-40 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar.