Placeholder

Recept voor knapperige slastamppot met salami

Een frisse stamppot met een pittige bite.

Een frisse stamppot met een pittige bite.

Ingrediënten:
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
-125 g salami (vleeswaren), in reepjes
-1 kropsla
-150 ml (karne)melk
-1 geroosterde paprika (pot), in reepjes

Aan de slag:
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Bak in een droge koekepan de salami knapperig uit. Schep de salami uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de sla schoon en scheur grof. Giet de aardappelen af. Doe ze met de karnemelk terug in de pan en stamp tot een smeuïge puree. Schep de sla, de salami en de paprika door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, Nijhof, Studio Bazar.