Recept voor knoflookbroccoli
18 april 2012
Een lekker bijgerecht, dat gemakkelijk te maken is en bovendien heerlijk smaakt bij gebakken zalm of kabeljauw.
Een lekker bijgerecht, dat gemakkelijk te maken is en bovendien heerlijk smaakt bij gebakken zalm of kabeljauw.
Boodschappenlijstje:
- 2 stronken broccoli
- 2 sneetjes witbrood, korst verwijderd
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 12 kleine zwarte olijven (bijv. Taggia)
extra: keukenmachine
Aan de slag!
- Verdeel de stronken broccoli in vrij grote roosjes.
- Kook de broccoli in een ruime pan met water en wat zout in ca. 6 minuten beetgaar.
- Maal het brood in een keukenmachine tot kruim.
- Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook 30 seconden.
- Voeg het broodkruim toe en bak het al omscheppend ca. 4 minuten tot het broodkruim knapperig en goudbruin is.
- Schep het broodkruim op een bord en meng er de oregano door.
- Giet de broccoli af en schep de roosjes in een schaal.
- Strooi er wat zout en peper over.
- Verdeel er het gebakken broodkruim en de olijven over.
Lekker bij gebakken zalm of kabeljauw.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.