Recept voor knoflookcroutons met dille-roomkaas en gerookte zalm
Tekst: Vriendin
30 januari 2017
Krijg je binnenkort eters? Verras ze eens met deze prachtige amuse, die ook nog eens heerlijk is.
Krijg je binnenkort eters? Verras ze eens met deze prachtige amuse, die ook nog eens heerlijk is.
Boodschappenlijstje:
- 1 snee witbrood
- ¼ teentje knoflook
- 1 el roomkaas
- paar takjes dille, fijngesneden
- zout en versgemalen peper
- 1 plakje zalm, doormidden gesneden
- extra vergine olijfolie
Aan de slag!
- Rooster het brood in de broodrooster.
- Wrijf het nog warme brood aan beide kanten in met de knoflook.
- Met een vork meng je de roomkaas met de dille en een heel klein beetje zout en versgemalen peper.
- Steek twee rondjes uit het brood met een koekjesuitsteker of de rand van een glas.
- Doe een dotje van de roomkaas op elk stukje brood en leg er een stukje zalm op.
- Bedruppel met een beetje olijfolie en garneer met een takje verse dille.
- Een draai van de pepermolen en je amuse is klaar! Voor een vegetarische variatie vervang je de zalm door een paar kappertjes of een zongedroogd tomaatje.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Gastronomie Nostalgie, Dille & Kamille.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.