Recept voor knoflookgarnalen met saffraanmayonaise
30 januari 2014
Een lekker mediterraans hoofdgerecht, ideaal voor vrienden die komen eten!
Een lekker mediterraans hoofdgerecht, ideaal voor vrienden die komen eten!
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g rauwe ongepelde reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 citroen, partjes
Voor de saffraanmayonaise:
- 10-12 saffraandraadjes
- 5 el mayonaise
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 1 el fijngehakte peterselie
Extra: 4 metalen BBQ-spiesen
Aan de slag:
- Week voor de saffraanmayonaise de saffraandraadjes enkele minuten in 1 el kokend water.
- Meng in een schaaltje de mayonaise met de saffraanoplossing, knoflook, kappertjes en peterselie. Laat de mayonaise minimaal 30 minuten in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Rijg de garnalen aan spiesen. Meng in een schaaltje de olie met de knoflook.
- Bestrijk de garnalen dun met de helft van de olie.
- Gril ze 4-5 minuten in een grillpan of op een BBQ tot ze mooi roze zijn.
- Bestrijk ze dan nog een keer met wat knoflookolie.
- Serveer de garnalen met de saffraanmayonaise en partjes citroen. Lekker met een tomatensalade en stokbrood.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 30 minuten marineren.
Bewaartip: Bewaar saffraan goed afgesloten op een koele, donkere plek.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.