Placeholder

Recept voor knoflookgarnalen met saffraanmayonaise

Een lekker mediterraans hoofdgerecht, ideaal voor vrienden die komen eten!

Een lekker mediterraans hoofdgerecht, ideaal voor vrienden die komen eten!

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g rauwe ongepelde reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 citroen, partjes

Voor de saffraanmayonaise:

  • 10-12 saffraandraadjes
  • 5 el mayonaise
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 el fijngehakte peterselie

Extra: 4 metalen BBQ-spiesen

Aan de slag:

  1. Week voor de saffraanmayonaise de saffraandraadjes enkele minuten in 1 el kokend water.
  2. Meng in een schaaltje de mayonaise met de saffraanoplossing, knoflook, kappertjes en peterselie. Laat de mayonaise minimaal 30 minuten in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Rijg de garnalen aan spiesen. Meng in een schaaltje de olie met de knoflook.
  4. Bestrijk de garnalen dun met de helft van de olie.
  5. Gril ze 4-5 minuten in een grillpan of op een BBQ tot ze mooi roze zijn.
  6. Bestrijk ze dan nog een keer met wat knoflookolie.
  7. Serveer de garnalen met de saffraanmayonaise en partjes citroen. Lekker met een tomatensalade en stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 30 minuten marineren.

Bewaartip: Bewaar saffraan goed afgesloten op een koele, donkere plek.
 

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.