Recept voor knoflooknaan met komkommerdip
2 augustus 2019
Zelfgebakken brood is extra lekker. Met dit recept maak je zelfknoflooknaan met komkommerdip.
Zelfgebakken brood is extra lekker. Met dit recept maak je zelfknoflooknaan met komkommerdip.
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor knoflooknaan
• 6 g droge gist
• 300 g bloem (+ extra)
• 50 ml zure room
Ingrediënten voor komkommerdip
• 1 komkommer, geraspt
• 100 g Griekse yoghurt
• 2 el fijngesneden muntblaadjes
• een handje koriander ter garnering
Ook lekker: Recept voor breekbrood met dillepesto
Aan de slag
- Los de gist met 2 theelepels suiker op in 150 ml lauwwarm water en laat 10 minuten staan. Kneed een soepel deeg van de bloem, het gistmengsel, de zure room en 2 eetlepels olie. Meng na zo’n 10 minuten 1 eetlepel zout
door het elastische deeg. - Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met olie ingevet aanrecht tot een dikte van zo’n 1½ cm en druk voorzichtig met je vingertoppen (aan de bovenkant) kuiltjes in het deeg.
- Bak het platbrood in 2-3 minuten per kant in een koekenpan goudbruin en vanbinnen gaar. Houd het onder een stukje aluminiumfolie warm.
- Maak de dip: rasp de komkommer boven eenvergiet en bestrooi met 1 eetlepel zout. Knijp met je handen het vocht uit dekomkommer en meng de komkommer in een kom met de yoghurt en de munt.
- Serveer de knoflooknaan met de dip en garneer met een beetje koriander.
Video: Zelf focaccia bakken
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.