Placeholder

Recept voor knoflooksoep

Het is een bijzonder bolletje met heel veel smaak. Een teentje doet wonderen in je gerechten. Knoflook geurt heerlijk, smaakt nog lekkerder .

Het is een bijzonder bolletje met heel veel smaak. Een teentje doet wonderen in je gerechten. Knoflook geurt heerlijk, smaakt nog lekkerder .

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 sneetjes stevig witbrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 8 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 liter warme kippenbouillon (van tabletten)
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas of grana padano
  • 2 handjes rucola

Aan de slag!

  1. Snijd de korsten van de sneetjes brood.
  2. Verkruimel het brood.
  3. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg het brood toe en bak het geheel al omscheppend 1-2 minuten.
  5. Schenk de bouillon en wijn erbij en breng de soep aan de kook.
  6. Laat de soep ca. 15 minuten zacht doorkoken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  9. Schenk de soep in kommen en verdeel er de geraspte kaas en rucola over.

Tip: gebruik voor een vegetarische soep groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.