Recept voor knoflooksoep
22 mei 2012
Het is een bijzonder bolletje met heel veel smaak. Een teentje doet wonderen in je gerechten. Knoflook geurt heerlijk, smaakt nog lekkerder .
Het is een bijzonder bolletje met heel veel smaak. Een teentje doet wonderen in je gerechten. Knoflook geurt heerlijk, smaakt nog lekkerder .
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 sneetjes stevig witbrood
- 2 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 8 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 liter warme kippenbouillon (van tabletten)
- 1 dl witte wijn
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas of grana padano
- 2 handjes rucola
Aan de slag!
- Snijd de korsten van de sneetjes brood.
- Verkruimel het brood.
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg het brood toe en bak het geheel al omscheppend 1-2 minuten.
- Schenk de bouillon en wijn erbij en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep ca. 15 minuten zacht doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in kommen en verdeel er de geraspte kaas en rucola over.
Tip: gebruik voor een vegetarische soep groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.