Recept voor knoflooksoep met kaasbroodjes
25 oktober 2012
Deze heerlijke knoflooksoep smaakt prima op een regenachtige avond! De gepofte knoflook geeft de soep een warme, volle smaak.
Deze heerlijke knoflooksoep smaakt prima op een regenachtige avond! De gepofte knoflook geeft de soep een warme, volle smaak.
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 bollen knoflook, tenen los gehaald
- olijfolie om te besprenkelen
- 3 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- 1,5 liter warme kippenbouillon
- 125 ml crème fraîche
- 8-12 sneetjes stokbrood
- 75 g geraspte gruyère
- 2 el verse oregano, grof gehakt
Extra: staafmixer.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de ongepelde tenen knoflook op ee,n bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
- Pof ze 25-30 minuten in de oven tot ze zacht van binnen zijn, zorg dat ze niet zwart kleuren.
- Laat de tenen afkoelen en knijp boven een soeppan de knoflookpulp eruit.
- Verwijder de eventueel te donker gekleurde stukjes.
- Voeg de aardappels toe en schenk er de kippenbouillon bij.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de soep nog zachtjes terwijl je de kaasbroodjes maakt.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Beleg de sneetjes stokbrood met de gruyère.
- Leg onder de grill en laat de kaas in enkele minuten smelten.
- Schep de soep in kommen en leg in elke kom een knoflookbroodje.
- Strooi er de oregano over.
- Serveer de andere kaasbroodjes bij de soep.
Bereidingstijd: 10 minuten, plus 30 minuten poffen en 20 minuten koken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.