Recept voor koekjes met chocolade en amandelen
8 maart 2015
Duik lekker met je kids de keuken in om deze heerlijke koekjes te maken!
Duik lekker met je kids de keuken in om deze heerlijke koekjes te maken!
Voor ca. 25 stuks.
Benodigdheden:
- 225 g bloem
- 125 g koude boter
- 100 g suiker
- 1 ei
- 150 g melkchocolade, in stukjes
- 40 g amandelschaafsel
- bloem om te bestuiven
Extra:
- keukenmachine
- verschillende koekjesvormen
- bakplaat bekleed met bakpapier
Aan de slag!
- Kneed in een kom de bloem, boter, suiker en het ei tot een samenhangend deeg.
- Maak van het deeg een bal en wikkel het in plasticfolie.
- Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bestuif de deegroller en het werkvalk met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 4 mm dikte.
- Steek er met de koekjesvormen koekjes uit.
- Leg de rondjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.
- Laat de koekjes afkoelen.
- Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin.
- Schep op een bord.
- Smelt de chocolade in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain-marie).
- De kom mag het water niet raken.
- Haal de kom van het vuur en bestrijk met de achterkant van een lepel de bovenkanten van de koekjes.
- Strooi er het amandelschaafsel over.
- Laat de koekjes met chocolade in de koelkast hard worden.
Bereidingstijd: ca. 45 minuten, plus rusttijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar, Zara home.