Recept voor koekjes met koffieglazuur
Tekst: Vriendin
16 oktober 2012
Deze knapperige koffiekoekjes zijn natuurlijk heerlijk bij… de koffie.
Deze knapperige koffiekoekjes zijn natuurlijk heerlijk bij… de koffie.
Voor ca. 25 stuks
Boodschappenlijstje:
- 225 g bloem
- 125 g boter, in blokjes
- 100 g suiker
- 1 ei
- 150 g poedersuiker
- 1-2 el sterke koffie
- 20 g pure chocola, fijngeraspt
Aan de slag!
- Kneed in een kom de bloem, boter, suiker en het ei tot een samenhangend deeg.
- Voeg als het deeg te droog is 1 eetlepel koud water toe.
- Is het deeg te plakkerig, voeg dan wat extra bloem toe.
- Maak van het deeg een lange worst van ca. 4 cm doorsnede en laat het verpakt in plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm intussen de oven voor op 175ºC.
- Snijd de worst in ronde plakjes van ca. 5 mm dik en leg ze op een ingevette bakplaat.
- Bak de koekjes in de oven in 10-15 minuten lichtbruin.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Meng in een kom de poedersuiker met de koffie tot een dik papje.
- Bestrijk de koekjes met het mengsel en strooi er, als het glazuur nog nat is, de chocola over.
- Laat het glazuur drogen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin