Placeholder

Recept voor koffie-karamel panna cotta van Laura’s Bakery

Twijfel jij na een uitgebreid kerstdiner tussen een lekker toetje of een heerlijk kopje koffie? Met deze koffie-karamel panna cotta hoef je niet te kiezen, want je krijgt ze allebei in één recept. Kerstchocolaatje erbij en genieten maar. Fijne Kerstdagen allemaal!

Twijfel jij na een uitgebreid kerstdiner tussen een lekker toetje of een heerlijk kopje koffie? Met deze koffie-karamel panna cotta hoef je niet te kiezen, want je krijgt ze allebei in één recept. Kerstchocolaatje erbij en genieten maar. Fijne Kerstdagen allemaal!

Ingrediënten:

• 4 blaadjes gelatine
• 250 ml slagroom
• 150 ml koffie
• 100 ml melk
• 50 gram suiker
• flesje karamel dessertsaus
• 4 kletskoppen
• 4 kerstchocolaatjes.
Extra nodig: 4 glazen schaaltjes

Aan de slag

1. Laat de blaadjes gelatine minimaal 15 minuten weken in een schaaltje water. Ondertussen giet je in een maatbeker de slagroom, koffie en melk bij elkaar. Roer door elkaar en giet een kwart ervan in een steelpan. Voeg de suiker toe. Verhit dit mengsel tot de suiker is opgelost. Draai het vuur uit, voeg de gelatineblaadjes toe en roer tot deze zijn opgelost.
2. Giet het mengsel bij de rest in de maatbeker en roer wederom goed door.
3. Zet de schaaltjes klaar en verdeel het panna-cottamengsel hierover. Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
4. Giet een laagje karamelsaus over de panna cotta, steek er een kletskop in en maak het af met een kerstchocolaatje.

Bewaren: afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar

Geen Kerst, maar wel zin in deze panna cotta? Vervang het kerstchocolaatje door wat mokkaboontjes.

Lees ook: recept voor appel-speculaas kruimelcake van Laura’s Bakery