Placeholder

Recept voor koffie met gember en sinaasappel

Mmm… drink deze geurige koffie zonder alcohol als je een warme, zoete opkikker kunt gebruiken. Het is ook een feestelijke koffie voor na een diner.

Mmm… drink deze geurige koffie zonder alcohol als je een warme, zoete opkikker kunt gebruiken. Het is ook een feestelijke koffie voor na een diner.

Warm drankje voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 125 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 4 el gembersiroop
  • 4 koppen sterke koffie
  • 4 gekonfijte gemberbolletjes (pot), in kleine stukjes

Aan de slag!

  1. Klop in een kom de slagroom met de suiker lobbig en meng er de sinaasappelrasp door.
  2. Schenk de gembersiroop in vier mooie voorverwarmde glazen.
  3. Schenk er de hete koffie op.
  4. Roer de koffie door en schep er de slagroom op.
  5. Verdeel de stukjes gember over de slagroom.

Variatie 1:
Schenk in een voorverwarmd espressoglaasje 1 eetlepel brandy of cognac. Schenk er hete, sterke espresso op en leg er een klein stukje limoenschil in. Voeg suiker naar smaak toe.

Variatie 2:
Koffie met kardemom wordt veel in Arabische landen gedronken. De geurige smaak van kardemom maakt koffie heel bijzonder. Plet enkele hele kardemompeulen en voeg ze toe aan een kopje sterke koffie. Voeg suiker naar smaak toe.

Variatie 3:
Koffie met kaneel is een lekkere smaakcombinatie. Zet voor een verfijnd kaneelaroma een kaneelstokje in een hete kop koffie.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk