Placeholder

Recept voor koffie met kardemom

Wie ooit in Egypte is geweest heeft vast wel eens de zoete, geurige koffie met kardemom geproefd. Dit is een gemakkelijke Nederlandse variant. Het is een leuke afsluiter van een Egyptisch diner.

Wie ooit in Egypte is geweest heeft vast wel eens de zoete, geurige koffie met kardemom geproefd. Dit is een gemakkelijke Nederlandse variant. Het is een leuke afsluiter van een Egyptisch diner.

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 8 kardemompeulen
  • 2 tl bruine suiker
  • 4 kopjes sterke espresso
  • Extra: 4 kleine (espresso)glaasjes

Aan de slag!

  1. Kneus de kardemompeulen door ze in een vijzel of met de platte kant van een groot mes licht te pletten.
  2. Schep in elk glaasje een halve theelepel suiker en verdeel de gekneusde kardemompeulen over de glaasjes.
  3. Schenk de hete espresso erop en serveer direct met eventueel zoete lekkkerijen.
  4. TIP: hele groene kardemompeulen kun je bij Aziatische winkels kringen.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.