Recept voor kofte met appel-komkommertzatziki & salade
27 juli 2019
Een heerlijke zomermaaltijd, rechtstreeks uit het Midden-Oosten. Deze kofte maak je op de barbecue of in de grillpan.
Een heerlijke zomermaaltijd, rechtstreeks uit het Midden-Oosten. Deze kofte maak je op de barbecue of in de grillpan.
Snack (Voor 3-4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor kofte
• 400 g kip-, runder- of lamsgehakt
• 1,5 tl gerookte paprika, pittig
• 1,5 tl komijnzaad, gemalen
• 1,5 tl korianderzaad, gemalen
• 1 teen knoflook, geraspt
• 200 g tzatziki
• 1 granny smith, geraspt
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 2 handjes gemixte sla
• 2 handjes kruiden (munt en/of koriander)
• pitabroodjes
• Optioneel: Pittige saus naar keuze
Ook lekker: Recept voor calzone met vega-gehakt
Aan de slag
- Meng het gehakt met de gerookte paprika, komijn, korianderzaad, een teen knoflook en kneed goed door. Breng het op smaak met zout en peper.
- Meng de tzatziki met de appel en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gehakt in 8 balletjes en knijp de balletjes per 2 om een spies.
- Verhit de grill op hoog vuur, leg de spiezen op de grill en druk ze iets aan. Grill de spiezen in ca. 8 minuten gaar.
- Toast de pita’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Besmeer iedere pita met de appel-tzatziki en beleg met ui, salade en het gehakt (haal deze eerst van het spiesje af). Maak af met de kruiden en eventueel een pittige saus naar keuze.
Meer barbecue-inspiratie: Recept voor vegetarische quesadilla’s met guacamole
Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.