Recept voor kokossoep met groene groenten en kip
16 mei 2012
Oosterse soepen met noedels zijn zeer geschikt als maaltijdsoep. De groenten in deze soep zijn lekker knapperig.
Oosterse soepen met noedels zijn zeer geschikt als maaltijdsoep. De groenten in deze soep zijn lekker knapperig.
Maaltijdsoep voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 komkommer
- 1 el olie
- 2-3 el milde
- Thaise currypasta (pot)
- 7 dl warme kippenbouillon (van tablet)
- 1 blik kokosmelk (4 dl)
- 500 g kipfilet, in reepjes
- 200 g sugar snaps (boontjes), afgehaald
- 1 groene paprika, in dunne repen
- 250 g mihoen
- 50 g cashewnoten
Aan de slag!
- Schil de komkommer en snijd hem over de lengte doormidden.
- Ris er met een theelepel de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Verhit in een ruime pan de olie en bak de currypasta ca. 1 minuut.
- Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en voeg de reepjes kip, komkommer, sugar snaps en paprika toe.
- Laat de soep 10-15 minuten zacht sudderen.
- Bereid inmiddels de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de mihoen af en verdeel de rijstenoedels over vier kommen.
- Schep er de soep met groenten over.
- Strooi er de cashewnoten over.
- Serveer met partjes limoen.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.