
Recept voor komkommersalsa met kokoskip
21 maart 2010
Om alvast de smaak van de lente te krijgen: een heerlijke kokoskip met komkommersalsa.
Om alvast de smaak van de lente te krijgen: een heerlijke kokoskip met komkommersalsa.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
Voor de salsa:
- 1 komkommer
- 1 rijpe mango
- 1 rode ui, gesnipperd
- sap van 1 limoen
- een handje verse koriander, grof gehakt.
Voor de kokoskip:
- 4 kipfilets
- 1 eiwit, losgeklopt
- 6-8 el gemalen gedroogde kokos
- Extra: bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de salsa.
- Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng de komkommer en mango in een schaal met de ui, het limoensap en de koriander.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
- Snijd de kipfilets in de lengte elk in 3 lange repen.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Wentel de kiprepen eerst door het losgeklopte eiwit en vervolgens door de kokos.
- Bestrijk het bakpapier met een beetje olie en leg er de kip op.
- Bak de kiprepen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
- Serveer ze met de komkommersalsa en warme tortilla’s.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 20 minuten oventijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.