Recept voor komkommersandwiches met oude kaas
8 april 2015
Deze lunch is simpel, lekker en gezond. Maak het voor jezelf, of voor het hele gezin!
Deze lunch is simpel, lekker en gezond. Maak het voor jezelf, of voor het hele gezin!
Tussendoortje voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 kleine komkommer
- halve rode ui, in ringen
- 1 el rozijnen
- 2 el mayonaise
- 4 witte sneetjes casinobrood
- 4 plakjes oude kaas
- 4 bruine sneetjes casinobrood
- zout
- Extra nodig: vershoudfolie
Aan de slag!
- Schaaf met een dunschiller de komkommer in lange linten.
- Bestrooi ze met zout en laat 15 minuten staan.
- Spoel de linten af en dep ze goed droog. Meng de komkommer met de ui, rozijnen en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de komkommersalade over de witte boterhammen.
- Leg er de plakjes kaas op en dek af met de bruine boterhammen.
- Snijd de sandwiches diagonaal door en verpak ze per stuk in huishoudfolie. Bewaar en vervoer de verpakte sandwiches gekoeld.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.