Placeholder

Recept voor koolraapsoep met casselerrib en tuttifrutti

Deze hartige soep zit bomvol vitamines en is ook nog eens lekker!

Deze hartige soep zit bomvol vitamines en is ook nog eens lekker!

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 150 gram gort
  • 1 prei
  • 500 gram koolraap
  • 80 gram tuttifrutti (gemengd gedroogd fruit)
  • 1 l vlees- of kippenbouillon
  • 400 g casselerrib (dikke plakken)
  • 1 el grofgehakte lavas (maggiplant)
  • 2 el fijngesneden bieslook

 

Aan de slag!

  1. Spoel de gort schoon in een zeef.
  2. Kook de gort in gezouten water in 45 minuten zachtjes gaar. Giet af en laat uitlekken in een zeef.
  3. Maak de prei schoon en snijd in fijne ringen.
  4. Schil de koolraap en snijd in blokjes. Hak de tuttifrutti fijn.
  5. Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
  6. Voeg de groente toe en laat op matig vuur 5 minuten zachtjes koken.
  7. Roer de casselerrib met de gort en de tuttifrutti door de soep en kook nog 5 minuten mee.
  8. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  9. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Lekker met brood, boter en versgeraspte mierikswortel.

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 45 minuten

Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.