Recept voor koude komkommer-muntsoep met tonijntoast
23 juni 2018
Een heerlijk voorgerecht dat bovendien goed is voor de lijn.
Een heerlijk voorgerecht dat bovendien goed is voor de lijn.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 komkommer
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 handvol verse kruiden (munt, dille, peterselie)
- 600 ml gevogeltebouillon
- 150 g magere (Griekse) yoghurt
- tabasco
- 1 kneep citroensap
- 2 dunne sneetjes (rogge)brood
- olijfolie
- 4 dunne plakjes tonijn (sushikwaliteit) of gerookte zalm. Extra nodig: blender of keukenmachine/staafmixer met hoge mengkom
Aan de slag!
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
- Doe de komkommer met de sjalot, knoflook, kruiden, bouillon en yoghurt (houd 1 volle lepel apart) in de blender.
- Pureer glad en breng de soep op smaak met citroensap, tabasco, zout en eventueel peper.
- Laat afgedekt in 2 uur ijskoud worden in de koelkast.
- Wrijf de koude soep door een fijne zeef en verdun indien nodig met wat ijskoud water. Controleer de smaak.
- Rooster het brood lichtbruin en besprenkel het met een paar druppels olijfolie.
- Snijd de sneetjes schuin doormidden en beleg ze met de vis.
- Garneer met een theelepel yoghurt en een toefje dille.
- Schuim de soep wat op in de blender of met de staafmixer.
- Schenk dan in glazen en leg de broodjes erop.
Bereidingstijd: 30 minuten
Koeltijd: 2 uur
Productie: Tessa Klösters. Receptuur en beeld: StockFood/BeeldigBeeld.