Placeholder

Recept voor krabpasteitjes

Kom helemaal in wereldse sferen met deze heerlijke hapjes en drankjes en begin je eigen feestje goed…

Kom helemaal in wereldse sferen met deze heerlijke hapjes en drankjes en begin je eigen feestje goed…

Voor ca. 8 stuks.

Boodschappenlijstje:

1 blikje krab

1 el olie

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook

50 g diepvries doperwtjes

2 tl kurkuma1 dl gezeefde tomaten (pak)

1 el gehakte peterselie5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)

2 el geraspte, belegen kaasmespunt piment (all spice)cayennepeper

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Laat het deeg ontdooien. 
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier of vet het in met boter. 
  4. Laat de krab uitlekken en haal er eventueel de harde stukjes uit. 
  5. Verhit de olie en bak de ui op laag vuur tot hij glazig is.
  6. Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
  7. Schep er de piment en doperwtjes door en de tomaat en laat ca. 5 minuten koken. 
  8. Schep er het krabvlees door en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper.
  9. Schep de peterselie erdoor en laat het afkoelen.
  10. Bestuif intussen het aanrecht met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne lap. 
  11. Steek er met een glas of kop cirkels uit van ca. 8 cm doorsnede. 
  12. Maak van de helft van de cirkels de randen nat en schep het krabmengsel op het midden. •
  13. Rek de andere deegrondjes iets uit en leg ze over de vulling. 
  14. Druk de randen met een vork dicht.
  15. Leg de pasteitjes op de bakplaat en bestrooi ze met de kaas.
  16. Bak ze in ca. 20 minuten bruin.

Serveer bij voorkeur warm.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.