Recept voor krentenbroodcake
13 augustus 2015
Heb je nog wat oud brood liggen? Gooi het niet eg, maar verwerk het in deze heerlijke krentenbroodcake.
Heb je nog wat oud brood liggen? Gooi het niet eg, maar verwerk het in deze heerlijke krentenbroodcake.
Gebak voor 8 personen
Ingrediënten:
-200 ml melk
-150 g suiker
-1 zakje vanillesuiker
-300 g krentenbrood zonder korsten, van de vorige dag
–2 tl bakpoeder
-5 eieren
Extra: cakevorm (20 cm), ingevet
Aan de slag:
Breng de melk met de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Los de suiker op en neem de pan van het vuur. Maal het brood fijn in de hakmolen van de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg het broodkruim toe aan de melk. Laat de melk met het broodkruim afkoelen, roer regelmatig. Verwarm intussen de oven voor op 180 ºC.
Klop de eieren los. Roer de bakpoeder en vervolgens de eieren door het broodmengsel. Schenk het beslag in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 70-75 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een prikker schoon uit de cake komt.
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 70-75 minuten
Tip Roer van 50 g poedersuiker en 1 el water een dik glazuur. Laat het glazuur boven de cake in mooie strepen van een vork lopen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Mer medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Ikea.