Placeholder

Recept voor krokante garnalen met een pittige Thaise chilidip

Deze garnalen kun je ideaal als voorgerecht of gewoon al borrelhapje serveren. De chilidip geeft het gerecht een pittig randje.

Deze garnalen kun je ideaal als voorgerecht of gewoon al borrelhapje serveren. De chilidip geeft het gerecht een pittig randje.

Voorgerecht of hapje voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 16 grote gepelde rauwe garnalen, evt. met staartjes er nog aan
  • een half pak filodeeg (diepvries), ontdooid
  • ca. 2 dl olie

Voor de chilidip:

  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el verse koriander, fijngesneden

Aan de slag!

  1. Meng voor de dip alle ingrediënten door elkaar. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Snijd 3 plakjes filodeeg over de lengte elk in 6 repen.
  3. Wikkel om elke garnaal een reep deeg ( je houdt deeg over, dat je onder een vochtige theedoek nog 1 dag in de koelkast kunt bewaren).
  4. Verhit een flinke laag olie in een wok of koekenpan. Frituur de garnalen in porties in 1-2 minuten rondom goudbruin en gaar.
  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer met de chilidip.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.