Placeholder

Recept voor krokante salade met zalmloempiaatje

Dit gerecht is lekker als voorgerecht, of als lichte maaltijd in het weekend. Eten je kinderen geen zalm? Dan kun je ook een stukje kipfilet in de loempia doen.

Dit gerecht is lekker als voorgerecht, of als lichte maaltijd in het weekend. Eten je kinderen geen zalm? Dan kun je ook een stukje kipfilet in de loempia doen.

Voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g zalmfilet, in 4 stukken
  • 2 el groene pesto
  • 4 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
  • 50 g fijne slamelange
  • 1 rode ui, ragfijne ringen
  • 1 geroosterde rode paprika (pot), in reepjes
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicosiroop (flesje)
  • 4 semi-zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
  • Extra: bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bestrijk de zalmfilet met de pesto. Besmeer de vellen filodeeg dun met olijfolie.
  3. Leg er een stuk zalmfilet op en rol als een loempia goed op. Leg de zalmloempia's op de bakplaat en bestrijk ze rondom ook dun met olie.
  4. Bak de zalmloempia's in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig.
  5. Verdeel intussen de slamelange met de uiringen en de paprika over 4 borden. Klop een dressing van de olijfolie met de balsamicosiroop. Besprenkel de salades met de balsamicodressing.
  6. Leg op elke salade een zalmloempia en strooi er de tomaatjes over.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Oventijd: 15-20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.