Recept voor kruidensalade met honing-mosterdzalm
22 april 2014
Elke zalmliefhebber moet dit recept eens uitproberen. Frisse salade met een zoet honinglaagje om de zalm. Succes gegarandeerd!
Elke zalmliefhebber moet dit recept eens uitproberen. Frisse salade met een zoet honinglaagje om de zalm. Succes gegarandeerd!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 6 el olijfolie
- 1 el witte-wijnazijn
- 1 teen knoflook, geperst
- 150 g gemengde sla
- 1 komkommer, geschild en in blokjes
- een klein handje basilicumblaadjes, in stukken gescheurd
- enkele takjes koriander, grof gesneden
- 3 el grove mosterd
- 1 el honing
- 4 zalmfilets (à 125 g)
Aan de slag!
- Klop in een kommetje 4 eetlepels olie met de azijn, knoflook, zout en peper tot een dressing. Meng in een schaal de sla met de komkommer, basilicum en koriander. Schep er de dressing door.
- Verdeel de salade over vier borden.
- Meng in een kommetje de mosterd met de honing.
- Bestrijk de zalmfilets ermee.
- De honing geeft de zalm een karamellaagje.
- Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpanen bak de zalmfilets op matig vuur 6-8 minuten; keer ze halverwege.
- Bestrooi ze met wat versgemalen peper. Leg de zalmfilets op de salade. Serveer met stokbrood.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.