Recept voor kruidige aardappels met spinazie
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Aardappels worden in India als groente beschouwd en ook zo gegeten. Je kunt dit gerecht dus prima opdienen met de viscurry en wat basmatirijst.
Aardappels worden in India als groente beschouwd en ook zo gegeten. Je kunt dit gerecht dus prima opdienen met de viscurry en wat basmatirijst.
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 350 g panklare aardappelschijfjes
- 1 tl garam masala
- 300 g verse panklare spinazie
Aan de slag!
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook, gember en chilipeper 1 minuut.
- Voeg de aardappelschijfjes en garam masala toe en schenk 1,5 dl heet water in de pan.
- Laat de aardappels afgedekt ca. 8 minuten stoven tot bijna al het vocht is verdampt; schep de aardappels regelmatig om.
- Voeg dan spinazie in delen toe en schep het gerecht om tot de spinazie is geslonken.
Breng het gerecht met zout en peper op smaak.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Cyn Ferdinandus.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.