Placeholder

Recept voor kruidige pitabroodjes met falafel en knoflooksaus

Heerlijke pitabroodjes met falafel en knoflooksaus.

Heerlijke pitabroodjes met falafel en knoflooksaus.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
150 ml Griekse yoghurt
-1 teen knoflook, geperst
-2 el bieslook, fijngesneden
-3 el sinaasappelsap
-1 tl mosterd
-300 g peen julienne (wortelreepjes)
-1 el olijfolie
-1 bakje falafal (234 g)
-4 pitabroodjes

Aan de slag:
Klop de Griekse yoghurt, knoflook en helft van de bieslook tot een glad mengsel. Meng de sinaasappelsap met de mosterd en schep dit door de wortelreepjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de falafal in 5 minuten goudbruin. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de wortelreepjes en falafal. Schep er een flinke schep knoflooksaus op en bestrooi met de bieslook. Serveer met de rest van de bieslook.

Bereidingstijd: 15 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.