Placeholder

Recept voor kwarktaart met druiven

Deze frisse kwarktaart heeft een heerlijke korst van zanddeeg. Kruimelig, fris en apart!

Deze frisse kwarktaart heeft een heerlijke korst van zanddeeg. Kruimelig, fris en apart!

Taart voor 10-12 punten

Boodschappenlijstje:

  • 125 g roomboter
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 250 g patentbloem
  • 1 eidooier
  • 25 ml koude melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • sap van een halve citroen
  • 125 ml slagroom
  • 250 g magere kwark
  • 250 g blauwe pitloze druiven
  • 250 g witte pitloze druiven
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • lage ronde taartvorm van 28 cm doorsnee, ingevet

Aan de slag!

  1. Roer in een kom de boter en 75 gram suiker tot een glad mengsel.
  2. Meng er de bloem en een mespunt zout door en wrijf alles met je vingers tot een kruimelig deeg.
  3. Voeg de eidooier en melk toe, kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg.
  4. Maak er een bal van, wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  5. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm.
  6. Bekleed de taartvorm ermee en zet de vorm minimaal één uur in de vriezer.
  7. Laat intussen de gelatineblaadjes vijf minuten in koud water weken.
  8. Knijp de blaadjes uit en verwarm ze samen met het citroensap in een pannetje tot de gelatine is opgelost.
  9. Laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen.
  10. Klop de slagroom intussen lobbig in een kommetje.
  11. Klop in een andere kom de kwark met de rest van de suiker los.
  12. Roer het gelatinemengsel door de kwark.
  13. Schep er dan de slagroom door.
  14. Laat het kwarkmengsel afgedekt in de koelkast iets opstijven.
  15.  Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  16. Schuif de taartbodem in het midden van de oven en bak de deegbodem in 25-30 minuten goudbruin.
  17. Laat de bodem op een rooster afkoelen.
  18. Schep het kwarkmengsel op de bodem en verdeel er de druiven over.
  19. Bestrooi de taart met poedersuiker.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst